Breaking

Saturday, October 3, 2020

Makki Ki Roti

Makki Ki Roti


In English


 Ingredients

  1. Corn Flour: 2 cups

  2. Plain Flour: 1 cup

  3. Salt: as per taste

  4. Butter or Ghee: as required

 

METHOD:

  1. Knead plain flour, corn flour and salt together.

  2. Form small balls with kneaded flour and roll out like roti (flatbread).

  3. Bask on a heated griddle.

  4. Apply butter or ghee with a spoon.

  5. Makki ki roti is ready.

  6. Serve and enjoy with butter or spinach curry :)


In English



اجزاء

کارن فلور: 2 کپ
سادہ آٹا: 1 کپ
نمک: ذائقہ کے مطابق
مکھن یا گھی: ضرورت کے مطابق


طریقہ:

سادہ آٹا ، مکئی کا آٹا اور نمک ایک ساتھ بھونیں۔

گوندھے ہوئے آٹے سے چھوٹی چھوٹی گیندیں بنائیں اور روٹی (فلیٹ بریڈ) کی طرح رول آؤٹ کریں۔

ایک گرم چکی پر باسکٹ۔

چمچ کے ساتھ مکھن یا گھی لگائیں۔

مکی کی روٹی تیار ہے۔

مکھن یا پالک سالن کے ساتھ پیش کریں اور اس سے لطف اٹھائیں 

No comments:

Post a Comment

Aaloo ki Tikki