Breaking

Thursday, September 17, 2020

Oven Roasted Tandoori Chicken

 

Oven Roasted Tandoori Chicken





In English


Ingredients

  1. Chicken Whole (With Skin): 1

  2. Water: 2 Liter

  3. Vinegar: 1/2 Cup

  4. Iodized Salt: 2 Tbsp

  5. Chicken Tandoori Masala : 3 Tbsp

  6. Ginger Garlic Paste: 1 Tbsp

  7. Lemon Juice: 4 Tbsp

  8. Fresh Coriander: 8-10 Sprigs

  9. Green Chili: 2

  10. Lemon Halves: 2

 

METHOD:

  1. Combine water, Vinegar and Iodized Salt in a mixing bowl and make a brine.

  2. Rest the chicken in this solution for 1 hour in the refrigerator.

  3. Take it out. Run it under tap water thoroughly.

  4. Dry it and keep it aside.

  5. Combine Chicken Tandoori Masala, Ginger Garlic Paste, Lemon Juice and Oil. Make a marinade.

  6. Marinade the chicken inside out with that mixture.

  7. Put fresh coriander, green chili, and lemon halves in the cavity and put the chicken in refrigerator for 1-2 hours.

  8. Heat up the oven to 250 degree Centigrade.

  9. Place the chicken in a roasting pan, cover it with aluminum foil and roast for an hour.

  10. Turn the heat to 180 C, uncover the chicken and cook for another 30 minutes.

  11. Take the chicken out of the oven and let it rest for 5 minutes before slicing.




In Urdu



اجزاء

  1. چکن پوری (جلد کے ساتھ): 1
  2. پانی: 2 لیٹر
  3. سرکہ: 1/2 کپ
  4. آئوڈائزڈ نمک: 2 چمچ
  5. چکن تندوری مسالہ: 3 چمچ
  6. ادرک لہسن پیسٹ کریں: 1 چمچ
  7. لیموں کا رس: 4 چمچ
  8. تازہ دھنیا: 8-10 اسپرگس
  9. ہری مرچ: 2
  10. لیموں کے حصول: 2

طریقہ:

  1. مکسنگ کٹوری میں پانی ، سرکہ اور آئوڈائزڈ نمک جمع کریں اور نمکین بنائیں۔
  2. اس حل میں مرغی کو فرج میں 1 گھنٹہ آرام کریں۔
  3. اسے باہر لے. اسے نلکے کے پانی کے نیچے اچھی طرح سے چلائیں۔
  4. اسے خشک کرکے ایک طرف رکھیں۔
  5. چکن تندوری مسالہ ، ادرک لہسن پیسٹ ، لیموں کا رس اور تیل ملا دیں۔ ایک اچھال بنائیں۔
  6. اس مرکب کی مدد سے مرغی کو باہر رکھیں۔
  7. گہا میں تازہ دھنیا ، ہری مرچ ، اور لیموں کے آدھے حصے ڈالیں اور مرغی کوفریجریٹر میں 1-2 گھنٹوں کے لئے رکھیں۔
  8. تندور کو 250 ڈگری سینٹی گریڈ تک گرم کریں۔
  9. چکن کو بھوننے والے پین میں رکھیں ، اسے ایلومینیم ورق سے ڈھانپیں اور ایک گھنٹے کے لئے بھونیں۔
  10. گرمی کو 180 C بنائیں ، چکن کو ننگا کردیں اور مزید 30 منٹ تک پکائیں۔
  11. چکن کو تندور سے باہر نکالیں اور ٹکڑے کرنے سے پہلے 5 منٹ آرام دیں

No comments:

Post a Comment

Aaloo ki Tikki