In English
Ingredients
Salt 2 tbsp and 1 tbsp for coating
White Pepper 1 tbsp
Ginger Garlic Paste 1 tbsp
Corn Flour ½ cup
Green Chili Paste 3 tbsp
Plain Flour 2 cups
Baking Powder 2 tbsp
Chicken (With Skin) 8 pieces
Water as much required
METHOD:
Fill a bowl with water and add green chili paste, salt, baking powder and ginger garlic paste in it.
Dip chicken pieces in bowl and leave it for about 4-5 hours to let the chicken marinated perfectly.
Now take out the chicken from bowl and let it dry, make the coating by mixing the corn flour, plain flour, salt and white pepper.
Mix all these items very well, now coat the chicken nicely.
Now deep fry the chicken and when the color changes to golden brown take it out and serve it.
Broast is ready to serve try it and enjoy it.
In English
اجزاء
- کوٹنگ کے لئے نمک 2 عدد اور 1 چمچ
- سفید مرچ 1 عدد
- ادرک لہسن 1 چمچ پیسٹ کریں
- کارن فلور ½ کپ
- ہری مرچ 3 چمچ پیسٹ کریں
- سادہ آٹا 2 کپ
- بیکنگ پاؤڈر 2 چمچ
- چکن (جلد کے ساتھ) 8 ٹکڑے
- ضرورت سے زیادہ پانی
طریقہ:
- ایک کٹوری کو پانی سے بھریں اور اس میں ہری مرچ کا پیسٹ ، نمک ، بیکنگ پاؤڈر اور ادرک لہسن کا پیسٹ ڈالیں۔
- چکن کے ٹکڑوں کو کٹوری میں ڈوبیں اور اسے تقریبا 4 4-5 گھنٹوں کے لئے چھوڑ دیں تاکہ مرغی کو بالکل اچھ .ا ہوجائے۔
- اب چکن کو کٹورے سے نکالیں اور اسے خشک ہونے دیں ، مکئی کا آٹا ، سادہ آٹا ، نمک اور سفید کالی مرچ ملا کر لیپ بنائیں۔
- ان تمام اشیاء کو اچھی طرح مکس کرلیں ، اب چکن کو اچھی طرح سے کوٹ لیں۔
- اب چکن کو گہری بھون لیں اور جب رنگ تبدیل ہوجائے تو اس میں گولڈن براؤن ہوجائے گا اور اس کی خدمت کریں۔
- بروسٹ اس کو آزمانے اور اس سے لطف اٹھانے کیلئے تیار ہے۔
No comments:
Post a Comment